Voetbal4u.com

Jupiler League Rafael van der Vaart geniet van ‘snotneus’ bij Oranje

Noa Lang maakte gisteren zijn debuut voor het grote Oranje. En analist Rafael van der Vaart verwacht de komende jaren veel van hem.

“Dit zijn van die gastjes die zó overtuigd van zichzelf zijn”, vertelde de oud-voetballer van onder meer Ajax en Real Madrid gisteravond op de televisie. “Die komen erin en vragen elke bal. We gaan ons nog doodergeren aan hem, maar we gaan ook van hem genieten. Ik vind het heerlijk om naar te kijken, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen denken: kijk hem staan, die snotneus. Ik vind het een heerlijke speler.”

Lang viel in als rechtsbuiten, waar hij normaal op links speelt. Geen probleem, aldus de oud-Ajacied, want hij doet toch alles ‘op intuïtie’. Pierre van Hooijdonk: “Ik begrijp wat hij bedoelt. Hij wil de bal krijgen en zijn acties maken, zonder na te hoeven denken. Een trainer wil ook dat hij vooral in verdedigend opzicht zijn taken uitvoert, maar ik vind dat je aanvallers ook vrij moet laten en geen dingen moet opleggen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.