Voetbal4u.com

Eredivisie Wim Kieft over Van Gaal: ‘Dan wordt het goedkoop volkstoneel’

Bij zijn terugkeer bij het Nederlands Elftal kon het niet op bij Louis van Gaal. Hij was zeer vrolijk en meegaand maar in de aanloop naar de wedstrijd met Letland uit maakte hij een vinnige indruk.

Wim Kieft concludeert vandaag in zijn column in De Telegraaf: “Na z’n charmeoffensief in de vorige interlandperiode zoekt hij nu weer vol de confrontatie met de media. Die grilligheid zit voor een deel zeker in zijn karakter en kan soms best grappig zijn. Aan de andere kant is hij er bewust mee bezig om de boel op scherp te zetten. Als je er zo gemakkelijk doorheen prikt, dan is het niet leuk meer. Zoals in zijn persconferenties afgelopen week. Dan wordt het goedkoop volkstoneel.”

De oud-spits gaat verder met zijn verhaal: “Hoe denk je dat zijn internationals naar die tenenkrommende voorstellingen kijken? Die lachen daar om of beter: die lachen hem uit en zeggen onder elkaar: zag je hem weer raar doen?. Je weet hoe het werkt in een spelersgroep. Die spelers vinden het tot op zekere hoogte vermakelijk, maar laten zich echt niet op scherp zetten door de vetes die Van Gaal uitvecht met zijn ‘vrienden van de media’.”

“Om van Letland en Gibraltar te winnen, heb je geen bondscoach nodig en hoef je niet te imagineren”, benadrukt Kieft. “Enige wat telt: tweemaal winnen, zes punten pakken en op naar de volgende interlandperiode.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.