Voetbal4u.com

Spanje Louis van Gaal: ‘Bij Barca herhaalt de geschiedenis zich’

Louis van Gaal heeft gereageerd op situatie bij FC Barcelona. Ronald Koeman ligt daar zwaar onder vuur en er is ook kritiek op dribbelaar Frenkie de Jong. De bondscoach heeft daar een simpele verklaring voor.

De Jong wordt opvallend kritisch benaderd nu Barcelona slecht begonnen is aan het seizoen. Van Gaal maakt zich echter geen zorgen over zijn pupil. “Als alles goed gaat en je veel bijdraagt zoals Frenkie de Jong de afgelopen twee jaar heeft gedaan, dan is er niets om je zorgen te maken”, zegt Van Gaal op de persconferentie over de rol van De Jong.

“Maar als het niet goed gaat, kijken ze bij Barcelona altijd als eerste naar de buitenlanders. En dus ook naar de trainer. In dit geval is de trainer ook een buitenlander en een Nederlander. Ik heb het zelf meegemaakt bij Barcelona. De geschiedenis herhaalt zich”, zegt Van Gaal.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.