Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Deense voetballers: ‘Wij willen het WK gaan winnen’

Denemarken heeft zich al geplaatst voor het WK van de komende zomer in Qatar. Ze wisten gisteren met 1-0 te winnen in eigen huis van Oostenrijk.

“Wat een reis hebben we gemaakt”, stamelde middenvelder Thomas Delaney na afloop tegen het Deense BT. “Ik ben zo trots om in dit stadion te spelen en al die fans te horen zingen. Met alles wat we hebben meegemaakt, was dit een compleet krankzinnig gevoel vandaag”, aldus Delaney, die daarmee ook doelde op de hartstikstand die Christian Eriksen op het afgelopen EK trof.

Denemarken gaat overtuigend aan kop van de poule. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand wist alle acht de WK-kwalificatieduels om te zetten in een zege. “We spelen alle wedstrijden om te winnen en gaan naar het WK om te winnen”, vervolgde Delaney. “Het klinkt een beetje on-Deens om te zeggen, maar we hebben een waanzinnig geloof in deze ploeg.”

Delaney sprak over een geweldig gevoel in de kleedkamer. “We hebben extreem getalenteerde spelers. Onze ploeg is de laatste maanden een echte eenheid geworden.” Op het EK bereikten de Denen al de halve finale, waarin Engeland uiteindelijk te sterk was.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.