Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Heb de Indruk dat Neymar een beetje depressief is’

Het WK in Qatar zou zomaar het laatste toernooi kunnen zijn van de Braziliaanse superster Neymar. Opvallend want de aanvaller is pas 29 jaar oud. Hij liet weten dat de druk hem soms te groot werd, zowel fysiek als mentaal.

Die uitspraak zorgde voor veel reacties. Voormalig PSG-middenvelder Jérôme Rothen is kritisch op de buitenspeler, die niets zegt over zijn carrière bij de Franse topclub.

“Neymar is een fantastische speler wanneer hij in vorm is. Het probleem is alleen dat hij zich op dit moment in een mindere fase bevindt. Zijn uitspraken zijn vreselijk voor PSG. Hij mist gedrevenheid en enthousiasme. Als je tussen de regels door leest, geeft hij niet om PSG. Er is alleen de liefde die hij heeft voor Brazilië, met wie hij het WK wil winnen. Zijn laatste kans is over een jaar in Qatar, maar ik wil hem herinneren aan zijn plichten in clubverband”, zegt Rothen bij RMC Sport.

Hij noemt de uitspraken van Neymar ongepast. “Als je een speler van deze categorie bent, als je meer dan vier jaar het gezicht van de club bent geweest, als je je contract met vijf jaar hebt verlengd en je hebt besloten om je carrière bij PSG af te sluiten, dan kun je dat niet zeggen. Als hij zo praat, krijg je de indruk dat hij een beetje depressief is. Maar als je Neymar heet kun je jezelf niet op zo’n manier publiekelijk uiten, dat past niet bij de uitstraling en het imago die hij heeft.”

De sterspeler van Paris Saint-Germain wordt sinds zijn jeugd al opgehemeld en maakte op 21-jarige leeftijd de overstap van Santos naar FC Barcelona. De druk heeft veel met hem gedaan en ook in Parijs liggen al zijn acties en uitspraken onder een vergrootglas. “Ik weet niet of ik de kracht nog heb ik langer met voetbal door te gaan”, liet de aanvaller dan ook weten in gesprek met DAZN. Dat schoot bij Rothen in het verkeerde keelgat. “Het kan dat je dit denkt, maar dat moet je verbergen. Als hij in de media spreekt, en dat is niet vaak, is het bijna altijd denigrerend over PSG.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.