Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Eran Zahavi pakt zes miljoen in twee seizoenen bij PSV’

Eran Zahavi zal in de twee seizoenen die hij PSV speelt zón zes miljoen euro verdienen. Dit blijkt uit een document van de FIFA weet Voetbal International te melden. De spits staat op de jaarlijst met een salaris van één miljoen euro per jaar, maar ontvangt daarbij ook vier miljoen euro aan tekengeld, wat over twee seizoenen verspreid wordt betaald.

De overgang vorig seizoen van Guangzhou naar PSV gaf veel problemen, omdat de Chinese club het niet eens was met een transfervrij vertrek. Om die reden weigerde de Chinese voetbalbond om een internationaal transfercertificaat te verstrekken, zodat Zahavi niet speelgerechtigd was voor PSV. Pas na tussenkomst van de FIFA, toen een tijdelijk certificaat werd afgegeven, mocht de Israëliër in Eindhoven gaan voetballen.

Zahavi zelf en Guangzhou stapten echter beiden naar de FIFA. De aanvaller meende nog recht te hebben op 7,8 miljoen dollar van de Chinezen, terwijl de club juist 24,6 miljoen dollar van de spits eiste. De arbitragecommissie van de FIFA stelde afgelopen zomer Zahavi grotendeels gelijk. Guangzhou moest uiteindelijk 2,7 miljoen euro betalen. Alle claims van de Chinese club werden afgewezen. Bovendien kreeg het een verbod op het aantrekken van spelers zolang het volledige bedrag aan Zahavi niet was voldaan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.