Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax wees transferverzoek Alvarez af: ‘Ik ben toen wel even boos geweest’

Edson Alvarez is dit seizoen één van de sterkhouders van Ajax. Maar het had niet veel gescheeld of hij was vertrokken uit Amsterdam. Hij diende een jaar geleden namelijk een transferverzoek in.

Álvarez stond open voor interesse van Valencia, maar Ajax weigerde mee te werken. “Ik ben toen wel even boos geweest”, bekent hij in gesprek met Ajax Life. “Toch had ik het besluit te respecteren en ergens gaf de beslissing me een goed gevoel. Er sprak vertrouwen uit. Ajax had me nodig.”

Niet veel later ontpopte Álvarez tot een vaste waarde. “Toch voel ik me nog altijd geen basisspeler. Daarvoor heb ik teveel op de bank gezeten. Het geeft ook niet. Ik wil het gevoel hebben dat ik moet jagen op een basisplek, zo blijf ik scherp en alert. In onze selectie is dat nodig. We beschikken over veel goede spelers. Als je één moment niet oplet, ben je je basisplek kwijt.”

Álvarez, die tijdens de zomerstop ook in de concrete belangstelling stond van onder meer Stade Rennes, speelt dit seizoen alles bij Ajax. Mogelijk zit hij zaterdag tegen sc Heerenveen voor het eerst op de bank vanwege zijn interlandverplichtingen bij Mexico.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.