Voetbal4u.com

Eredivisie UEFA haalt streep door Feyenoord-sfeeractie

De UEFA heeft een sfeeractie van de supporters van Feyenoord verboden. Ze wilde een groot spandoek laten zien tijdens de opkomst van de spelers voor het Conference League-treffen met Union Berlin, maar daar heeft de Europese voetbalbond een stokje voor gestoken.

FSV De Feijenoorder, de supportersvereniging van de Stadionclub, maakt daar op de officiële kanalen melding van. Op het doek zou het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Zadkine te zien zijn met daaromheen andere gebouwen die de Rotterdamse skyline vormen. ‘Wij zijn Rotterdammers, wij houden vol’ zou daar onder te zien zijn geweest als begeleidende tekst.

De UEFA ziet dit echter als een politiek statement en daarnaast ook provocerend richting de gasten uit Duitsland. Het beeld van Zadkine is een herinnering aan het bombardement op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog en dus denkt de Europese voetbalbond dat het niet passend is om dit te tonen voor een wedstrijd tegen een club uit Berlijn.

De supportersvereniging laat in hun reactie weten zeer teleurgesteld te zijn. ‘Het ontwerp is in de ogen van de UEFA in strijd met artikel 16.2 en om die reden hebben zij onze aanvraag afgekeurd. Een belachelijk besluit van de UEFA, die daarmee geen respect toont aan de supporters. Binnen de beschikbare tijd en het strenge beleid van de UEFA zien wij geen mogelijkheid/ruimte om nog een bezwaar in te dienen.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.