Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Xavi Simons wil weg bij PSG en terugkeren naar Barcelona’

In 2019 maakte Xavi Simons de overstap van FC Barcelona naar het Franse Paris Saint-Germain. Maar nu zou de 18-jarige middenvelder spijt hebben van deze overstap en willen terugkeren naar Catalonie. Vanuit Camp Nou is er echter nog weinig interesse.

Simons zou aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola hebben gevraagd of hij hem niet alsnog weer terug zou kunnen brengen in Camp Nou. Daar liggen veel meer mogelijkheden om door te breken, dan in de sterrenselectie van Mauricio Pochettino, die Simons tot dusver twee keer nodig had bij Paris Saint-Germain, maar allebei de optredens waren vorig seizoen. Over het algemeen speelt hij zijn wedstrijden in het O19-team van de Franse topclub.

Dit verhaal komt uit de koker van Adrián Sánchez, die in het programma Más Que Pelotas met dit nieuws naar buiten kwam. De journalist van de Catalaanse televisiezender 8tv weet echter ook dat FC Barcelona vooralsnog het aanbod van Raiola heeft genegeerd. Ondanks de goede contacten van Raiola bij het bestuur van de Catalaanse grootmacht, zijn er twijfels over Simons.

Dat de Nederlander de gevoelige overstap maakte naar PSG heeft zeker niet geholpen en ook is het middenveld met talenten Nico González, Gavi en Pedri niet de eerste plaats waar FC Barcelona versterking zoekt. Ronald Koeman zou een ervaren middenvelder nog wel kunnen gebruiken, maar voor Simons is weinig perspectief op een directe doorbraak.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.