Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Winterse versterking hard nodig voor Ajax’

Vanavond speelt Ajax in de Champions League tegen Borussia Dortmund en Remko Pasveer zal op het doel staan. Hoewel de routinier een heel wisselende indruk maakt in het doel in de Johan Cruijff Arena, heeft hij steun gekregen voor zijn periode tot dusver.

Met Andre Onana heeft Ajax nog een keeper van Europees topniveau in huis, maar dagblad Trouw merkt dat men in Amsterdam er niet graag over praat. ‘Dat de zaak gevoelig ligt mag duidelijk zijn. Onana is formeel vanaf 4 november weer inzetbaar. Dan zit zijn schorsing van negen maanden vanwege een positieve dopingtest op furosemide erop. Ten Hag zou de Kameroener er graag weer bij hebben. Hij zei eerder dat Onana immers ‘niet zonder reden’ is ingeschreven voor de Champions League. De coach adviseerde de doelman dan ook zijn contract bij Ajax te verlengen’, schrijft de ochtendkrant in een analyse.

‘Daar zit echter de crux. Onana’s contract loopt komende zomer af. Hij ging echter niet in op een nieuwe aanbieding. Dat was tegen het zere been van de clubleiding, die bij monde van technisch directeur Marc Overmars liet weten dat de deur dicht is. Onana’s weigering wordt gezien als stank voor dank. Ajax betaalde zijn salaris afgelopen jaar door en steunde hem in de affaire, ook in de arbitragezaak bij het CAS’, aldus de ochtendkrant, die weet dat de situatie door de blessure van Maarten Stekelenburg nijpender geworden is. ‘Pasveer (37) staat nu onder de lat. Hij verrichtte afgelopen zaterdag in Heerenveen (0-2) een paar goede reddingen, maar eerder toonde hij zich kwetsbaar. Als Ajax de Europese ambities wil waarmaken, ook na de winter, zal er versterking moeten komen, zeker als Onana persona non grata blijft.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.