Voetbal4u.com

Eredivisie Buitenlandse media gaat los over voetbalshow van Ajax

Ajax heeft gisteren een goede beurt gemaakt door Borussia Dortmund volledig te vermorzelen. Ze wonnen met maar liefst 4-0 van de Duitsers en waren heer en meester. De mannen van coach Erik ten Hag krijgen een stortvloed aan complimenten.

De Italiaanse tak van Eurosport kopt bijvoorbeeld groot: “Ajax vernietigt Dortmund. Dortmund werd meerdere keren belachelijk gemaakt door Ajax.” The Daily Mail rept van ‘een dominante voorstelling’: “Vooraf werd gedacht dat deze ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn, maar niets bleek minder waar. Borussia Dortmund werd verlamd door Ajax in een meedogenloze vertoning.”

Bij L’Équipe moest men denken aan het Ajax van 2019, dat met onder meer Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech zijn Waterloo vond in de halve finale van het miljardenbal: “Dit aantrekkelijke team heeft Dortmund met aantrekkelijk voetbal bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Dortmund kreeg een lesje. Waar de eigen jeugd uit 2019 inmiddels vervangen is door spelers als Timber, Gravenberch en invaller Rensch heeft Ajax ook veteranen. Zoals doelman Remko Pasveer, die meerdere keren een antwoord had op schoten van Erling Haaland.”

“Ajax verpletterde Dortmund”, analyseert Marca. “Dortmund kreeg niet eens de kans om op adem te komen.” Het Spaanse dagblad zoomt in op Sébastien Haller, die al op zes goals staat in de Champions League. Hij is pas de tweede speler die zes doelpunten maakt in zijn eerste drie wedstrijden in het miljardenbal: “Haller is op stoom en klaar om alle records te verbreken.” El Mundo Deportivo heeft het laatste woord: “Ajax speelde voetbal van het allerhoogste niveau door telkens de bal op het allerhoogste tempo en met maximale precisie te raken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.