Voetbal4u.com

Engeland Newcastle United neemt per direct afscheid van manager Steve Bruce

De wegen van Steve Bruce en Newcastle United scheiden per direct. Vandaag is bekendgemaakt dat hij in goed overleg vertrekt bij de club. Bruce (60) stond de laatste twee jaar aan het roer bij Newcastle.

Na de Saudische overname zat zijn vertrek eraan te komen. Wel mocht de Engelse manager afgelopen weekend tegen Tottenham Hotspur (3-2 verlies) nog zijn 1000ste wedstrijd als manager meemaken. Newcastle staat negentiende en wist de laatste acht Premier League-duels niet te winnen.

“Ik ben iedereen bij Newcastle dankbaar voor de kans om deze unieke voetbalclub te coachen”, reageert Bruce. “We hebben hoogte- en dieptepunten meegemaakt, maar iedereen heeft altijd alles gegeven en moet trots zijn. Ik hoop dat de nieuwe eigenaren deze club verder kunnen helpen.”

Graeme Jones neemt het op interim-basis over van Bruce. Komende zaterdag gaat Newcastle op bezoek bij Crystal Palace. In de tussentijd zoekt de nieuwe clubleiding naar een nieuwe manager. Roberto Martinez, Steven Gerrard, Unai Emery, Frank Lampard en Lucien Favre gelden als kandidaten. Bruce krijgt naar verluidt een oprotpremie van 9,5 miljoen euro mee.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.