Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax maakt wereldwijd reclame voor Nederlands voetbal’

Ajax heeft gisteren goede zaken voor zelf gedaan door met 4-0 te winnen van Borussia Dortmund in de eigen Johan Cruijff ArenA. De media zijn in ieder geval lyrisch over de prestatie van de Amsterdammers.

‘Ajax maakt wereldwijd reclame voor het Nederlandse voetbal’, kopt De Telegraaf, de krant die Johan Cruijff ooit gebruikte om alarm te slaan, nadat Ajax in de Champions League kansloos had verloren van Real Madrid. ‘In het eerste bedrijf ontvouwde zich een wedstrijd zoals Johan Cruijff voor ogen had toen hij de boel bij Ajax in 2010 opschudde. De openingstreffer was nog een lucky, omdat Marco Reus de bal uit een vrije trap van Dusan Tadic achter zijn eigen doelman Gregor Kobel kopte (1-0). Daarna was het uit Amsterdams perspectief één grote voetbalshow.’

De ochtendkrant durft zelfs al vergelijkingen te trekken met het seizoen 1995/1996: regerend Champions League-winnaar Ajax startte toen ook met negen punten uit drie wedstrijden en haalde uiteindelijk opnieuw de finale. ‘De eindstrijd is nu nog ver. Maar Ajax mag er na het spektakel tegen Dortmund in elk geval voor even van dromen.’

Plaatsing voor de knock-outfase lijkt echter alvast veiliggesteld, denkt ook het Algemeen Dagblad. ‘Bij die 4-0 bleef het, waardoor Ajax na drie groepsduel een krankzinnig doelsaldo van 11-1 overlegt en het met negen punten ontzettend bont moet maken om zich na twee jaar afwezigheid na de winter niet bij de Europese elite te voegen in de achtste finale van het miljardenbal.’

Dat was mede aan doelman Remko Pasveer te danken. De sluitpost was tijdens zijn eerste maanden in Amsterdam niet onomstreden, maar hield dinsdagavond Erling Braut Haaland tot drie keer toe van scoren. ‘Zo beëindigde de ervaren doelman, na een prima optreden in Friesland zaterdag, de hunkering naar de over twee weken weer speelgerechtigde dopingzondaar Andre Onana vrijwel helemaal in deel één van het tweeluik (op 3 november staan Ajax en Dortmund in Duitsland tegenover elkaar, red.)’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.