Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Roger Schmidt noemt duel met Monaco crucialer dan Ajax

Vanavond speelt PSV in de Europa League tegen AS Monaco. EN coach Roger Schmidt noemt dit duel belangrijker dan de kraker van aankomende zondag tegen Ajax. De Duitse coach heeft een overwinning nodig om goed zicht te blijven houden op Europese overwintering. In deze fase van de competitie is de clash met de Fransen volgens Schmidt zelfs belangrijker dan Ajax-uit.
Schmidt noemt duel met Monaco crucialer dan Ajax Schmidt noemt duel met Monaco crucialer dan Ajax

Monaco is volgens Schmidt een pittige tegenstander. “Ze stonden net als wij bijna in de Champions League en hebben ook aan de bal mogelijkheden”, citeert het Eindhovens Dagblad. ” Voor ons lijkt me deze wedstrijd in deze competitie nog crucialer dan die van zondag tegen Ajax. Waarom? Omdat de poulefase van de Europa League over zes duels gaat en in de eredivisie 34 duels gespeeld worden. Zondag spelen wij tegen het beste team in deze competitie”, doelde hij op zijn persconferentie op Ajax.

Schmidt heeft voor zijn basisploeg nog een puzzel te leggen. Sterkhouder Ibrahim Sangaré ontbreekt wegens een schorsing en wordt waarschijnlijk vervangen door Olivier Boscagli, waardoor Armando Obispo in het hart van de defensie staat. “Dat is zeker een optie, maar we hebben er meer. Tegen Real Sociedad is het ons ook gelukt om een goede wedstrijd te spelen zonder Ibrahim, maar hij is wel een sleutelspeler voor ons.”

Ryan Thomas zal die plek in ieder geval niet innemen. De middenvelder keert donderdag waarschijnlijk wel weer terug in de selectie. “En als het niet zo is, is dat zondag zo. Is hij erbij, dan gaat hij zeker niet starten.” Ook Davy Pröpper is een optie. “Davy is fysiek in orde en heeft de afgelopen weken weer meegetraind.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *