Voetbal4u.com

Spanje ‘Luis Suarez zal niet meer terugkeren bij Ajax’

Luis Suarez heeft in het verleden meerdere malen aangegeven zijn loopbaan te willen afsluiten bij Ajax maar waarschijnlijk gaat dit er niet van komen. Volgens het Spaanse medium Marca wil hij namelijk speler van Atletico Madrid blijven.

De goalgetter beschikt over een aflopende verbintenis in het Estadio Wanda Metropolitano, maar voelt zich naar verluidt helemaal senang in de Spaanse hoofdstad. Daarom zou hij zélf dus een voorkeur hebben voor een contractverlenging, al heeft de clubleiding daar natuurlijk ook nog wel wat over te zeggen. Volgens het bovengenoemde dagblad zijn de hoge heren van Atlético van plan om begin 2022 een beslissing te nemen over de toekomst van Suárez.

In januari van 2011 vertrok de international van Uruguay voor maximaal 26,5 miljoen euro van de Johan Cruijff ArenA naar het Anfield Road van Liverpool, waarbij hij meteen riep: “Ik wil ooit terugkeren bij Ajax!” Die uitspraak herhaalde hij in de loop der jaren een paar keer, al zei hij hetzelfde over de Reds en Club Nacional de Football uit zijn vaderland…

In de zomer van 2020 was een terugkeer van Suárez naar Amsterdam daadwerkelijk een item. Coach Erik ten Hag reageerde toen: “Je zoekt altijd middelen om je elftal te versterken. Natuurlijk heb ik het er met Marc wel over gehad, maar op dit moment is het geen thema. Je hebt spelers die je als vervanger haalt en je hebt spelers in de categorie dat ze een ongelofelijke impuls aan het elftal geven. In die categorie valt Suárez.”

De spits besloot echter naar Atlético te transfereren en met de Madrilenen werd hij meteen kampioen in de Primera División. Suárez wordt over een paar maanden al weer 35 jaar oud en een contractverlenging in de Spaanse hoofdstad zou vermoedelijk een definitieve streep betekenen door zijn beloofde Ajax-terugkeer.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.