Voetbal4u.com

Eredivisie ONDERZOEKSBUREAU: Ajax beste opleidingsclub van Europa

Ajax is de beste opleidingsclub van Europa. Dit blijkt uit een onderzoek van het CIES. Ze melden vandaag dat de Amsterdammers van alle 31 hoogste competities van Europa de meeste spelers heeft opgeleid. Dat zijn er om precies te zijn 81.

81 voetballers uit de Ajax-opleiding zijn actief in de 31 competities. Daarbij hanteert het CIES de norm van de Europese voetbalbond (UEFA), die stelt dat spelers tussen hun vijftiende en 21e levensjaar minimaal drie jaar bij een club moeten hebben gespeeld. Pas dan mag er gesproken worden van eigen jeugd.

Shakhtar Donetsk staat op de tweede plek met 75 spelers en Sporting Portugal, Dinamo Zagreb en Dinamo Kiev zijn de gedeelde nummer drie met zeventig spelers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.