Voetbal4u.com

Eredivisie Crysencio Summerville: ‘Feyenoord had geen plan met me’

Iets meer dan een jaar geleden verliet Crysencio Summerville Feyenoord voor een avontuur bij Leeds United. En inmiddels mag de vleugelflitser steeds meer ruiken aan het spelen in de Premier League.

De buitenspeler was echter ongeduldig, zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. “Ik speelde bijna heel mijn leven voor Feyenoord”, laat Summerville weten. “Er waren verhuurperiodes bij FC Dordrecht en ADO Den Haag. Maar anderhalf jaar geleden was voor mij het moment dat ik wilde doorbreken bij Feyenoord. Ik wist dat ik met Luis Sinisterra, Steven Berghuis en Luciano Narsingh forse concurrentie had in de jacht op een basisplaats. Dus natuurlijk eiste ik geen speeltijd, Berghuis speel je er niet zomaar uit. Ik hoopte wel op een plan, op een helder idee van de club om mij bij Feyenoord snel naar en hoger niveau te brengen.”

“Dat speelde allemaal toen ik had moeten bijtekenen”, vervolgt de jonge buitenspeler. “Mijn contract liep nog maar een jaar door. Maar ik twijfelde, ik wilde doorbreken. Nee, dan draait het helemaal niet om geld, joh. Dat heb ik wel overal gelezen. Mijn ouders, ik en mijn management kijken niet naar de korte termijn. Leeds United en nog wat andere clubs stonden op de stoep. We zijn gaan praten en mijn zaakwaarnemers lieten de keuze aan mij. En opeens was ik eruit. Ik wilde naar Leeds. Ja, perspectief is het juiste woord. Dat moet er zijn, zonder dat je onredelijke eisen stelt.”

Summerville maakt steeds meer speelminuten in het shirt van de Peacocks: “Dit is pas het begin. Ik weet dat spelers het vaak zeggen, maar het is echt zo: ik werk echt dagelijks keihard om beter te worden. Ik wil meer en meer, maar laten we zeggen dat de start lekker is. Ik ben de jongste debutant bij Leeds sinds 2003, las ik laatst. Ik krijg mijn kansen van de manager en dat motiveert me om nog meer gas te geven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.