Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Ronald Koeman gaat Louis van Gaal opvolgen bij Oranje’

Louis van Gaal staat tot na het WK in Qatar aan het roer bij Oranje en stopt er daarna weer mee. Het Algemeen Dagblad verwacht dat na deze periode Ronald Koeman en goede kandidaat is om op te volgen. Laatstgenoemde is weer vrij na zijn ontslag bij FC Barcelona.

De KNVB zoekt straks een opvolger voor Louis van Gaal. Is één en één daarmee twee?”, vraagt journalist Maarten Wijffels van de krant zich af. Middels een appje liet de trainer gisterochtend weten: “Wil niets doen. Heerlijk rust nu…”

In augustus 2020 verliet hij het ‘warme bad’ Oranje voor het wespennest bij FC Barcelona, zijn absolute droomclub. “Voor geen andere club had ik het gedaan”, zei Koeman toen. Het AD haakt in: “Nu heeft hij zijn handen vrij. En de KNVB zoekt straks een opvolger voor Louis van Gaal. Is één en één daarmee twee en keert Koeman terug in Zeist?”

Hoe je het ook wendt of keert, voorlopig hebben de internationals van het Nederlands elftal nog van doen met Van Gaal: “Als Oranje in november rechtstreeks naar het WK gaat, blijft hij zeker de baas tot en met december 2022. Mocht plaatsing via de play-offs moeten, dan kan het bij een slechte afloop daarvan in maart 2022 klaar zijn. En wat nu ook nog kan, is een enorme anticlimax komende maand tegen Montenegro en Noorwegen. Het doemscenario van helemaal geen WK voor Oranje en meteen per 17 november al een vacature voor bondscoach.”

In dat laatste geval kan Koeman snel aan de slag gaan bij Oranje: “Maar zou hij ook tot 2024 moeten wachten op een volgend EK. Tussendoor is nog wel de Nations League, maar daarin haalde hij al de finale en ligt de grote uitdaging niet meer. Maar goed, de kans op rechtstreekse plaatsing voor Qatar is natuurlijk groot. En na dat WK 2022 kan het gros van de huidige selectie in leeftijd nog door. Oranje blijft dan een interessant team om te coachen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.