Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Barcelona wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt’

Voormalig voetballer Patrick Kluivert is niet al te gecharmeerd van het huidige FC Barcelona. Hij denkt dan ook dat ze voetballes zouden krijgen van Ajax.

“De wedstrijd van twee weken geleden (tegen Borussia Dortmund, red.) was de mooiste die ik de laatste jaren van Ajax heb gezien”, vertelt Kluivert aan Voetbal International. “Ze hadden Dortmund volledig in de tang. In de aanloop was het Haaland voor en Haaland na, maar ook hij heeft niks kunnen klaarspelen. Niemand bij Dortmund had een antwoord op de creativiteit en de snelheid van Ajax. Het mooie aan dit Ajax vind ik de combinatie van individuele klasse én teamkwaliteit.”

Toch had het Ajax van 1995 wel meer absolute kwaliteit, vindt Kluivert, die bovendien benadrukt dat het destijds een vrijwel uitsluitend Nederlandse selectie was. “Mede daardoor hadden we een grotendeels Nederlands team, met veel jongens uit Amsterdam ook. Los daarvan: hoezeer ik ook heb genoten van de wedstrijd tegen Dortmund, dat is de nummer twee van Duitsland, niet de nummer één. Het is geen Bayern München, geen top van de top. In het seizoen dat wij de Champions League wonnen, versloegen we de bekerhouder AC Milan drie keer. Dat is toch een verschilletje.”

Over flankspeler Antony is Kluivert verder lyrisch. “Ik denk niet dat Ajax hem nog lang kan behouden.” Ook de komst van Sebastién Haller en Steven Berghuis ziet hij als cruciaal. “Vooral van Berghuis vind ik het heel knap hoe hij presteert, na alle shit die hij over zich heen heeft gekregen. Zijn kwaliteiten passen perfect bij het Ajax-spel. Of neem Tadic, de motor van het team. Eigenlijk kan ik het hele elftal opnoemen. Maar Antony springt er voor mij bovenuit.”

De voormalig topspits is benieuwd of Ajax hetzelfde kan laten zien als het écht een absolute topclub treft. “Dan heb ik het niet over Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt, maar ploegen als Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.