Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Marc Overmars stapt op als adviseur na negatieve berichtgeving’

Marc Overmars heeft zich teruggetrokken als adviseur van het cryptoinvesteringsbedrijf Xpose Protocol. Dit vanwege de negatieve berichtgeving waar ze mee te kampen hebben. Het Parool maakt hier melding van.

Overmars erkende in zijn verklaring dat hij ‘zich vooraf beter had moeten verdiepen’ in de zaak. Bij Ajax wilde men nooit reageren op de dubieuze bijbaan van Overmars omdat het ‘een privékwestie betrof en zijn adviseurschap bij het cryptobedrijf op een laag pitje stond’.

Het Parool schrijft verder: “Dit voorjaar werd Overmars gepresenteerd als adviseur van Xpose Protocol, een bedrijf in cryptomunten, waarvan de eigenaren zich in anonimiteit hullen. De koers liep heel snel op, maar ook weer heel snel terug. Journalisten die de cryptowereld op de voet volgen waarschuwden dat het mogelijk een soort piramidespel betrof, waarbij de oprichters snel cashen en veel beleggers met verliezen worden opgezadeld.”

Wiskundige Bert Slagter noemde de werkwijze van het bedrijf al ‘één grote scam’. “Ze zetten influencers in om hype te creëren, zodat veel mensen instappen, deden beloftes die te mooi waren om waar te zijn.” En hoogleraar Marjan Olfers verweet Ajax al een te nonchalante houding in diens opstelling. “Je ziet wat er gebeurt. De ogen zijn erop gericht en Ajax wordt in verband gebracht met iets dat lijkt op een piramidespel. Ik vraag me af wat het wegingskader is op basis waarvan Ajax dit soort nevenfuncties accordeert”, zei zij in de Amsterdamse krant.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.