Voetbal4u.com

Eredivisie Christian Eriksen terug naar Ajax? ‘Dat zou heel dom zijn’

Als het aan journalist Mike Verweij ligt dan zou Ajax geen werk moeten gaan maken van een terugkeer van Christian Eriksen. De clubwatcher van Ajax benadrukt dat de Deense middenvelder moet vertrekken bij Inter, maar vindt dat Ajax niet de juiste club is om zijn loopbaan weer voort te zetten.

Omdat Eriksen tijdens het afgelopen EK een hartaanval kreeg en sindsdien een defibrillator heeft, is Inter van plan om hem te laten gaan. De Italiaanse bond hanteert namelijk een verbod op spelen met zo’n hartkastje, waardoor spelen in de Serie A verboden is. Inter is daarom bereid om de spelmaker binnenkort te laten vertrekken naar een andere club.

Direct na dat nieuws werd de middenvelder in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, waar hij talloze successen beleefde en een toptransfer naar Tottenham Hotspur verdiende. “Het zou geweldig zijn, iedereen gunt hem dat”, begint Verweij in de podcast Kick Off. “Maar strategisch is het niet zo slim.” Verweij doelt daarmee op de arbitragezaak tussen Ajax en de familie van de in 2017 in elkaar gezakte Abdelhak Nouri. De club is van mening dat de middenvelder nooit meer op het hoogste niveau had kunnen spelen, zelfs als Ajax wél goed had gehandeld.

“Als je dan een speler haalt die wél in de Champions League kan spelen, dan beuk je je standpunt omver. Dat zou gewoon heel dom zijn.” Het is bovendien niet duidelijk wanneer Eriksen de trainingen weer kan hervatten. Uitgesloten is in ieder geval een terugkeer in het shirt van de Nerazzuri.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.