Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Andre Onana akkoord met Inter voor drie miljoen per jaar’

Andre Onana gaat Ajax daadwerkelijk een mes in de rug steken.  Volgens de Italiaanse journalist Nicolo Schira heeft hij namelijk een akkoord bereikt met Inter Milan. Hij zal in de zomer van 2022 vertrekken.

Ajax had de hoop dat Onana in de zomer verkocht zou worden, maar ondanks talloze geruchten bleef een transfer uit. In Amsterdam deed men echter geen moeite om hem een nieuw contract voor te schotelen, ondanks dat de doelman liet doorschemeren daarvoor open te staan. De Ajax-leiding had echter het gevoel dat hij al een voorcontract had getekend bij een andere club.

Al geruime tijd circuleert Inter als nieuwe club van Onana. Officieel kan de Italiaanse topclub deze deal niet afronden, want pas vanaf januari mogen transfervrije spelers volgens de reglementen in onderhandeling treden met geïnteresseerde clubs. Volgens Schira is het desalniettemin al duidelijk dat de Ajax-doelman voor vier jaar gaat tekenen in Milaan.

Onana zou akkoord zijn gegaan met een jaarsalaris van drie miljoen euro. De Kameroener moet de opvolger worden van Samir Handanovic, die op leeftijd is en plaats moet maken na dit seizoen. Dankzij zijn aflopende contract bij Ajax kan Onana transfervrij overstappen naar de regerend kampioen van Italië.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.