Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Ajax één van de vier favorieten voor eindzege in de Champions League’

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

Ajax is aan een ongekende opmars bezig in het Europese voetbal. Afgelopen woensdag wisten ze Borussia Dortmund met 1-3 aan de kant te zetten en dit betekende alweer de vierde zege op rij in de groepsfase van de Champions League. Waar zal dit allemaal gaan eindigen?

Op basis van de ‘Soccer Power Index’ (SPI) heeft een ‘supercomputer’ berekend dat de nummer één van de Eredivisie bij de vier favorieten van de eindzege hoort. Ajax zou 10 procent kans hebben om de cup met de grote oren te winnen en moet alleen Liverpool (14 procent), Manchester City (19 procent) en Bayern München (25 procent) voor zich dulden.

Chelsea (9 procent), Real Madrid (4 procent), Paris Saint-Germain (3 procent) en Internazionale (eveneens 3 procent) hebben volgens de SPI minder kans om de Champions League te winnen.

Ronald de Boer vertelde gisteren nog aan Voetbal International: “Ik geef Ajax hooguit 5 procent kans de Champions League te winnen. Misschien nog wel minder. Vergeet niet dat de huidige internationale topteams sterker zijn dan in mijn tijd.”

In 1995 wonnen de Amsterdammers de trofee voor het laatst, maar de oud-voetballer repte van ‘een andere tijd’: “Na het loslaten van de buitenlandersregeling kunnen de grootste clubs iedereen kopen die ze willen. Daardoor is er in de loop der jaren een elite in het topvoetbal ontstaan. Dat maakt het nóg zwaarder om tegen ze op te boksen. Des te knapper is het dat Ajax het goed blijft doen in Europa. Laten we daar vooral blij mee zijn. Zonder onrealistische verwachtingen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *