Voetbal4u.com

Engeland ‘Man United-spelers nemen het op voor Donny van de Beek’

De fans, analisten en spelers van Manchester United willen dat Donny van de Beek meer aan spelen toekomt. Manager Ole Gunnar Solksjaer houdt de voormalig Ajacied steevast op de bank en dat zorg voor de nodige onvrede.

The Daily Mail meldt dat de spelers vol verbazing zijn over de keuzes van hun trainer. Van de Beek werd afgelopen seizoen voor veertig miljoen euro overgenomen van Ajax, maar hij wist nooit onomstreden te worden in Manchester. De middenvelder wilde deze zomer graag verhuurd worden, maar daar stemde Solskjaer niet mee in. Hij beloofde zijn speler meer minuten, maar vooralsnog zijn dat loze beloftes gebleken.

Analist Paul Ince snapt ook niet waarom de Nederlander op de bank moet verpieteren. “De keuzes van Ole baren mij zorgen”, zegt hij in de United Stand Podcast. “Hij gaf Donny vier minuten tegen Atalanta Bergamo en zei nu tegen Manchester City: ‘Hier is je kans, je krijgt tien minuten terwijl we de bal al 85 minuten niet hebben aangeraakt. Laat het maar zien’.”

De voormalig middenvelder van de Engelse grootmacht vindt dat Van de Beek door Solskjaer ‘in de zeik wordt genomen’. “Dit is een speler tegen wie Ole zei dat hij zou gaan spelen, dat hij een belangrijk onderdeel zou worden van het middenveld. Donny dacht: dit is mijn droom, op deze kans heb ik gewacht. En nu zit hij al twee jaar op de bank. Ik snap er niets van.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.