Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Jordi Cruijff krijgt belangrijkere functie binnen FC Barcelona’

 Jordi Cruijff is bij Barcelona de voornaamste kandiaat om de functie van technisch secretaris te gaan bekleden. Deze functie is vrijgekomen nadat Ramón Planes een verzoek heeft ingediend om zijn contract te laten ontbinden.

Mundo Deportivo schrijft dat het vertrek van Planes hard is binnengekomen. President Joan Laporta, technisch directeur Meteu Alemany en technisch vicepresident Rafa Yuste waren zeer verbaasd over het besluit van Planes. Planes stond sinds 2018 onder contract bij Barcelona en als secretaris speelde hij onder meer een belangrijke rol bij het binnenhalen van Pedri en Ronald Araujo.

Cruijff bekleedt momenteel ook een functie binnen Barcelona. Hij is technisch adviseur, maar er gaan al langer geluiden op dat de club hem een hogere functie wil geven. Francesc Aguilar, journalist van Mundo Deportivo, meldt dat Cruijff de belangrijkste kandidaat is om de positie van Planes over te nemen. Vooral Xavi zou hem graag in die positie willen hebben.

Via Twitter laat Aguilar weten dat alleen Carles Puyol dan nog ontbreekt in de clubleiding van FC Barcelona, zoals Xavi dat graag zou zien. De nieuwe trainer van Barcelona zal de club van de negende plaats in de competitie moeten helpen, naar minimaal de vier plek, die recht geeft op deelname aan de Champions League.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.