Voetbal4u.com

Eredivisie Louis van Gaal na riddering: ‘Het is mijn schuld’

Oranje liet in extremis een ticket voor het WK in Qatar van aankomende zomer liggen. Er werd namelijk in de laatste tien minuten een 0-2 voorsprong verspeeld tegen Montenegro. De bondscoach Louis van Gaal voelt zich schuldig.

Hij vertelt namelijk voor de camera van de NOS: “Het is mijn schuld. Ik heb gewisseld, en die wissels waren ook niet goed.” Van Gaal bracht Teun Koopmeiners binnen de lijnen voor Georginio Wijnaldum, waar Ryan Gravenberch en Noa Lang iets meer dan tien minuten voor het laatste fluitsignaal in het veld kwamen voor Frenkie de Jong en Arnaut Danjuma. Daarna vielen de 1-2 én de 2-2.

“De reden dat ik wisselde was om juist blessures uit de weg te gaan”, aldus de bondscoach. “Van Wijnaldum had ik al gezegd dat hij maar zestig minuten zou spelen, vanwege zijn ziek zijn.” In de negentigste minuut viel Stefan de Vrij nog uit met een hamstringblessure: “Ik denk dat van De Vrij uitgesloten is dat hij dinsdag kan spelen, maar ik denk dat Frenkie, Danjuma en Wijnaldum wel kunnen spelen.”

In de Oranje-kleedkamer was het niet muisstil: “Er zijn natuurlijk altijd spelers die hun mond open doen en daar worden dan reacties op gegeven. Dus het is nooit stil, maar er zijn altijd spelers die stil zijn natuurlijk. Maar daar gaat het niet om, ik vind dat dat ook in de kleedkamer moet blijven. We hebben niet goed gepresteerd, terwijl we het wel allemaal in handen had. De tegenpartij deed eigenlijk niets, dan is het helemaal erg dat je het in de laatste tien minuten het weggeeft.”

Van Gaal kan het negatieve resultaat niet verklaren: “Dat is door mij niet te verklaren, maar het is gebeurd. Schijnbaar overkomt het ons, want ook dit was doorgesproken, hoe we het zouden moeten doen. Zij speelden 5-4-1, dat heb je misschien wel gezien, dus nóg verdedigender. Dan wordt het alleen maar moeilijker, maar als je 0-2 voor staat, dan hoef je niet meer zo nodig. Dan kun je gewoon de bal rondspelen en dat hebben we vergeten te doen. We hebben te makkelijk balverlies geleden, waardoor zij countermogelijkheden kregen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.