Voetbal4u.com

Eredivisie Vertrek ‘topvedette’ Steven Berghuis goed voor Feyenoord

Afgelopen zomer verliet Steven Berghuis Feyenoord voor een avontuur bij de aartsrivaal Ajax. En volgens Cyriel Dessers moeten ze daar niet te hard om treuren.

Dat zegt de Belgische spits in de Kein Geloel Podcast. Volgens Dessers – die bij Feyenoord de status van supersub geniet – heeft het de groepsdynamiek enkel goed gedaan. “Het zit allemaal heel dicht bij elkaar”, begint de van KRC Genk gehuurde aanvaller. “Er is met Steven Berghuis natuurlijk een heel grote vedette vertrokken deze zomer. Ik denk dat dit voor het groepsproces misschien wel heel positief is gebleken.”

Waarom, legt Dessers uit. “Het heeft iedereen dichter bij elkaar gebracht, denk ik. We hebben op dit moment niet echt een supervedette in het team. Natuurlijk zijn er wel jongens die een andere status hebben dan andere spelers, maar dat is anders.” Dessers had bijvoorbeeld verwacht dat middenvelder Jens Toornstra een ander karakter had. “Als je die van buitenaf ziet, denk je dat het een heel normale, rustige man is. Maar Jens is knettergek. Ik ben nog goed met Mark van der Maarel van FC Utrecht. Die heeft ook met Jens gespeeld. Ik heb hem nog geappt, dat ik me niet kon voorstellen dat Toornstra zo’n rare man is.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.