Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Andre Onana tekent voor vier jaar bij Inter, Ajax krijgt geen cent’

Andre Onana vertrekt in de zomer transfervrij bij Ajax. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is alles in kannen en kruiken. Dat de deal nu nog niet bekend wordt gemaakt, heeft alles met de regelgeving te maken.

De keeper mag officieel pas vanaf januari, zes maanden voor zijn contract afloopt, praten met andere partijen. De keeper heeft echter al met meerdere clubs aan tafel gezeten. Zo zou hij ‘nee’ hebben gezegd tegen Arsenal, omdat hij meer voelt bij een transfer naar de Italiaanse topclub.

Onana heeft Inter recentelijk andermaal laten weten dat hij graag naar Milaan wil komen. Voor hem ligt een vierjarig contract klaar en zijn salaris bedraagt naar verluidt drie miljoen euro per jaar. Het is een publiek geheim dat ook Peter Bosz graag met de keeper wil samenwerken bij Olympique Lyon, maar dat zag de keeper afgelopen zomer al niet zitten. Bij Inter wordt Onana gezien als de opvolger van de 37-jarige Samir Handanovic.

Erik ten Hag liet zondagochtend bij Goedemorgen Oranje al weten dat hij verwacht dat de keeper vertrekt na dit seizoen. “Natuurlijk zijn we niet blij dat hij zijn contract niet wil verlengen, maar hij staat onder contract bij Ajax en heeft nog steeds de motivatie om honderd procent te leveren. Daar moeten we gebruik van maken. We stellen het team op dat het beste is”, aldus de trainer.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.