Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Vaker gezegd dat Daley Blind niet kan verdedigen’

Willem van Hanegem gaat ervan uit dat Oranje zich dinsdag gewoon gaat plaatsen voor het WK in Qatar van aankomende zomer. Nederland liet afgelopen zaterdag in extremis het ticket liggen door met 2-2 gelijk te spelen tegen Montenegro.

Op bezoek bij Montenegro gaf de ploeg van Louis van Gaal een 0-2 voorsprong weg. Het deed Van Hanegem denken aan Oranje-wedstrijden in 1983, 1985 en 2001. Toen kwalificeerde het Nederlands elftal zich niet voor een eindtoernooi. ‘In dat rijtje mag Nederland – Noorwegen in 2021 dus niet komen’, schrijft De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

‘Laat ik eerlijk zijn: ik denk het ook niet, want ik heb Noorwegen zitten kijken tegen de Letten en geloof me, dat is geen ploeg waar we bang voor moeten zijn’, gaat Van Hanegem verder. ‘Nederland gaat het WK ook halen, denk ik. Maar in Montenegro werd wel duidelijk dat we ver verwijderd zijn van het niveau van de landen die op dit moment de dienst uitmaken in Europa.’

Van Hanegem is ook kritisch op de wissels die Van Gaal doorvoerde tegen Montenegro. ‘Hij wisselde Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong, die allebei niet goed speelden en het werd zelfs nog minder. Ryan Gravenberch is gewoon niet de speler die gaat duelleren en dát was nodig. Ronald Koeman bracht dan weleens Marten de Roon in, die dat wel heeft. En Teun Koopmeiners wil graag passen en lekker voetballen. Dat kon daar niet.’

Oranje moet ‘qua slimheid vol aan de bak’. ‘Ik heb weleens vaker gezegd dat Daley Blind niet kan verdedigen’, stelt Van Hanegem. ‘En ik hoorde Jan en alleman vertellen wat hij beter had moeten doen bij de 2-2. Het is simpel. Je stapt bij zo’n bal op het laatste moment achteruit, dan had die Vujnovic de nek van die gozert in de Efteling moeten hebben om die bal te kunnen koppen. Nu diende Blind als een soort trapje en was het raak.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.