Voetbal4u.com

Eredivisie Louis van Gaal coacht Oranje vanavond vanuit skybox

Louis van Gaal zal vanavond als Oranje het opneemt tegen Noorwegen niet langs de lijn zitten. Hij zal namelijk gaan coachen vanuit een skybox. Via zijn assistenten zal hij de spelers van aanwijzingen voorzien.

Het is ‘te bewerkelijk’ om Van Gaal in een rolstoel langs het veld te krijgen, zo klinkt het. Van Gaal zal zich voorafgaand aan de wedstrijd en in de rust bij de spelers en staf in de kleedkamer voegen. “De skybox is aan de kant van de Maastribune, dichtbij de kleedruimte, dus hij hoeft niets te missen”, laat een woordvoerder van de KNVB weten aan de krant. Gedurende de wedstrijd zal Van Gaal in contact staan met Henk Fraser en Danny Blind, die zijn aanwijzingen kunnen doorgeven aan de spelers.

Van Gaal kwam zondag na een fietstocht ten val en zit sindsdien in een rolstoel. Op de afsluitende persconferentie richting het duel met Noorwegen vertelde de bondscoach dat hij veel pijn heeft. “Lichamelijk is het niet goed, maar het brein werkt nog steeds. Ik kan alles doen, want mijn brein werkt. Ik heb alles gedaan wat ik normaal gesproken ook gedaan zou hebben”, zei hij.

Het Nederlands elftal gaat zich vanavond proberen te plaatsen voor het WK. Een gelijkspel tegen Noorwegen voldoet voor rechtstreekse plaatsing. Het is vooralsnog onduidelijk hoe Van Gaal de keeperspositie gaat invullen. Eerste doelman Justin Bijlow haakte maandag geblesseerd af, waardoor Mark Flekken of Jasper Cillessen onder de lat zal plaatsnemen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.