Voetbal4u.com

Spanje ‘Xavi-regels’ uitgelegd: ‘Het is geen discipline, het is orde’

Sinds Xavi bij Barcelona het stokje heeft overgenomen van Ronald Koeman zijn de touwtjes een stuk strakker aangetrokken. Toch heeft het clubicoon zo zijn eigen kijk daarop.

Xavi zou volgens de media ‘strenge regels’ hanteren en legde een boekwerk aan regels voor aan de FC Barcelona-selectie. Zo zouden spelers onder meer anderhalf uur voor de training aanwezig moeten zijn en is het boetesysteem geherintroduceerd, omdat dat volgens de trainer onderdeel van een ijzersterke discipline is. Piqué weet dat de vork anders in de steel zit. “Mensen geloven dat, omdat de media dingen roepen die ze willen horen”, stelt hij op het Twitch-kanaal van Ibai Llanos.

“Als er regels zijn, hoeft een trainer niet hard te zijn. Toen ik als speler in een kleedkamer was waar regels waren, ging het goed. Toen er geen regels waren, ging het slecht met ons. Wat Xavi doet, is geen discipline aanleren. Het is orde brengen”, maakt Piqué duidelijk.

Media meldden onlangs dat Piqué op aandringen van Xavi een bezoek bij televisieprogramma El Hormiguero afzegde. Daar klopt volgens de centrumverdediger niks van. “Xavi weet niet eens dat ik mijn bezoek aan El Hormiguero heb afgezegd”, spreekt de 34-jarige verdediger klare taal. Hij verduidelijkt dat hijzelf heeft bedankt voor de uitnodiging.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.