Voetbal4u.com

Eredivisie Russische kritiek op Promes: ‘Teruggekeerd om zich te verbergen’

Deze week werd bekend dat het OM Quincy Promes gaat vervolgen voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De voormalig Ajax-speler zou zijn neef hebben neergestoken op een familiefeest. Toen het nieuws eerder dit jaar doorbrak, maakte Promes een vliegensvlugge transfer. De aanvaller liet Ajax achter zich en keerde terug naar Spartak Moskou. In Rusland vindt men dat nu stinken.

“Ik denk dat hij is teruggekomen om zich te verbergen voor de Nederlandse politie”, zegt oud-voorzitter Andrei Chervichenko van Spartak Moskou tegen Sport-Express. Hij kan straks niet eens door Europa reizen als Spartak straks toch nog in slaagt zich te kalificeren voor Europees voetbal.” Daarmee verwijst de voorzitter naar het Europees arrestatiebevel dat tegen Promes dreigt. “Hij is het geld niet waard. Ze hebben niet de speler gekocht, maar de herinneringen aan 2016.”

Ook voormalig doelman Anzor Kavazashvili is niet positief over de terugkeer van Promes, zo laat hij weten bij het zelfde medium. “Blijkbaar had geen enkel ander team interesse in Promes toen Spartak hem terugkocht van Ajaz. Er werd veel van hem verwacht, maar hij is veranderd. Het zijn twee verschillende voetballers. Toen speelde hij briljant, maar nu? Om te huilen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.