Voetbal4u.com

‘Erik ten Hag neemt na dit seizoen afscheid van Ajax’

Journalist Valentijn Driessen denkt dat Erik ten Hag aan het einde van het seizoen zal gaan vertrekken bij Ajax. Dit zei hij vrijdag in de voetbalpodcast van de Telegraaf.

Driessen reageert met ‘ja’ op de stelling dat Ten Hag huidig United-manager Ole Gunnar Solskjaer gaat opvolgen. De chef voetbal nuanceert: “Ik zeg Erik ten Hag, omdat hij na dit seizoen gewoon vertrekt bij Ajax. Of dat nou Manchester United of een andere grote club gaat worden…”

“Dat hij naar een grote club gaat weet ik niet. Maar als zij dit seizoen goed presteren in de Champions League, dan is er verder niet zoveel uit te halen”, zo vervolgt Driessen. “Wat is de toekomst van Ajax? Het zal nooit structureel zijn dat je bij de laatste vier of acht speelt, want daarvoor ben je niet kapitaalkrachtig genoeg. Dus Manchester United of een andere topploeg, maar ik denk dat hij bezig is aan zijn laatste jaar.”

Ten Hag werd afgelopen zomer al meermaals genoemd bij andere clubs. Zo werd Tottenham Hotspur nadrukkelijk genoemd, maar juist in dat stadium verlengde hij zijn verbintenis bij Ajax. Sindsdien viel zijn naam bij clubs als Newcastle United, Manchester United en zelfs FC Barcelona.

Eerder werd vaak gedacht dat Ten Hag na Ajax voor een Bundesliga-avontuur kiest. Driessen wijst er echter op dat er maar net plaats moet zijn voor de oefenmeester. Bayern München is in zijn beleving geen logische optie nu Julian Nagelsmann daar zit, terwijl ook een club als Borussia Dortmund net bezet is.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *