Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax kan dit jaar geen beroep meer doen op Mohamed Kudus’

Ajax kan in dit kalenderjaar geen beroep meer doen op middenvelder Mohamed Kudus. Dit heeft trainer Erik ten Hag bekendgemaakt na het duel tegen RKC Waalwijk (0-5).

Kudus raakte tijdens de interlandperiode geblesseerd. Hij keerde met een ribblessure terug in Amsterdam, waar men de middenvelder uit Ghana voorlopig niet meer op hem rekent. Volgens Ten Hag is de kans zelfs reëel dat de Ajacied dit kalenderjaar niet meer in actie komt voor de Eredivisie-koploper.

Het is niet de eerste keer dat Kudus voor langere tijd buitenspel staat. In zijn eerste seizoen bij Ajax liep de Ghanees een zware knieblessure op, waardoor een groot deel aan hem voorbij ging. Eerder dit seizoen sloeg het noodlot opnieuw toe in de vorm van een enkelblessure.

Ditmaal kampt Kudus met een blessure aan de rib. Mocht hij in 2021 niet meer in actie komen, dan mist hij het restant van de groepsfase van de Champions League. Ook de Klassieker tegen Feyenoord op 19 december gaat in dat geval aan zijn neus voorbij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.