Voetbal4u.com

Eredivisie Voormalig trainer Simon Kistemaker (81) overleden

Voormalig voetbaltrainer Simon Kistemaker is overleden. Hij was al enige tijd ziek. Het icoon van De Graafschap en Telstar kampte met kanker en had al afscheid genomen van vrienden, waaronder Ajax-trainer Erik ten Hag en Hans Kraay jr.

De ESPN-verslaggever sprak zich onlangs in Goedemorgen Eredivisie uit over de toestand van Kistemaker. “‘Hij heeft het heel moeilijk gehad de afgelopen jaren. (…) Sinds zijn vrouw is overleden, is zijn lust voor het leven een stuk afgenomen. Hij heeft darmkanker en prostaatkanker, dat mag ik van hem zeggen. En hij heeft ook uitzaaingen in zijn lever. Simon zei tegen mij: fijn dat ik afscheid kan nemen. Hij wil niet meer.”

Kistemaker had onder meer clubs als FC Volendam, SC Cambuur, Telstar en FC Utrecht onder zijn hoede. De mooiste tijd beleefde hij echter bij De Graafschap. In 1991 kroonden De Superboeren zich ongeslagen tot de nummer één van de Eerste Divisie, met onder meer Ten Hag en Kraay in de gelederen. De Kist werd razend populair met zijn vechtvoetbal op De Vijverberg.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *