Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Hoogspel kan tot leegloop leiden bij Ajax’

Ajax moet uitkijken dat het haar hand niet overspeelt. Zo zijn er een aantal spelers die nog steeds hun contract niet hebben verlengd. De vraag is nu: ‘moeten deze spelers nog wel opgesteld worden?’ Denk daarbij aan rechtsback Noussair Mazraoui, doelman André Onana en straks misschien ook middenvelder Ryan Gravenberch.

Jan van Halst buigt zich er vandaag in het Algemeen Dagblad ook over: “Wordt een club geleid door een voetbalman of door een financieel gedreven persoon? De voetbalman droomt stiekem van het winnen van de Champions League en zet daar alles voor aan de kant. Ik vind dat goed. Voetbal moet altijd leidend zijn, ondanks dat je daarmee soms een precedent schept voor andere spelers.”

Zo zal het bijvoorbeeld Mazraoui niet motiveren om toch bij te tekenen, als Ten Hag straks Onana gewoon op blijft stellen. De noodzaak van een nieuwe krabbel neemt dan af, weet Van Halst ook. In principe willen trainers altijd simpelweg de beste speler opstellen. “Wel is het zo dat je het misschien moet laten afhangen van welke speler het betreft”, vindt Van Halst.

Hij wijst dus naar Mazraoui en ook Gravenberch. “Als ze niet bij willen tekenen, doen ze dat toch niet. Als een trainer dan een sterk alternatief heeft voor jouw positie, kiest hij daarvoor. Dat is de consequentie.” De oud-international predikt ‘flexibiliteit in het beleid’.

Een zaakwaarnemer, die anoniem wil blijven, besluit in de krant: “Ik vind wel dat je als Overmars zijnde ook moet kijken om wie het gaat. Bij een speler die zijn sporen al heeft verdiend en ervaring meebrengt, kun je je volgens mij minder hard opstellen dan bij een groot talent dat je zo’n vijftig miljoen kan opleveren. Voor hem komt een plek op de bank harder aan. Doe je dat niet, dan kun je je hand ook overspelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.