Voetbal4u.com

Engeland BREAKING: Ralf Rangnick nieuwe trainer van Manchester United

Ralf Rangnick is zeker tot het einde van het seizoen manager van Manchester United. Hij volgt de ontslagen Ole Gunnar Solksjaer op. Hij neemt nu het stokje over van Michael Carrick die tijdelijk de honneurs waarnam.

Op de clubsite vertelt Rangnick dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe klus. “Ik ben erop gericht om dit een succesvol seizoen voor de club te maken. De selectie zit boordevol talent en heeft een mooie balans van jeugd en ervaring. Ik ga er alles aan doen om deze speler te helpen zich verder te ontwikkelen en hun potentieel te bereiken. Dat geldt niet alleen individueel, maar ook als teamspeler.”

Rangnick heeft een rijke historie in de voetballerij. In zijn vaderland staat hij te boek als een van de meest invloedrijke voetbalprominenten die het land ooit gekend heeft. Hij speelde het afgelopen decennium een grote rol in de opmars van TSG Hoffenheim en RB Leipzig, waar hij zowel trainer als directeur was. Daarvoor stond hij onder meer voor de groep bij Schalke 04.

Daarnaast staat Rangnick aan de wieg van de Duitse voetbalterm gegenpressung, de spelopvatting die onder andere Roger Schmidt in zijn eerste seizoen bij PSV in de groep wilde slijpen. Voor veel Duitse trainers is Rangnick een leermeester. Onder meer Jürgen Klopp (Liverpool), Julian Nagelsmann (Bayern München) en Thomas Tuchel (Chelsea) spraken onlangs nog zéér lovend over hem.

Nu wordt Rangnick in Engeland de concurrent van Klopp en moet hij met Manchester United de weg omhoog inslaan. In de Premier League staat de Noord-Engelse club achtste met twaalf punten achter koploper Chelsea. In de Champions League zijn The Red Devils al zeker van overwintering.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.