Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Het is voor Ajax gunstig om Bergwijn te huren en daarna te kopen’

Als het aan analist Henk Spaan ligt dan zou Ajax deze winter zijn best moeten doen om Steven Bergwijn naar Amsterdam te halen. Dit zegt hij naar aanleiding van de wedstrijd die de Amsterdammers gisteren speelde op bezoek bij Sparta. In een povere pot wisten ze met 0-1 te winnen.

Dusan Tadic maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, maar verder viel er weinig te genieten op Het Kasteel. ‘Dat Ajax Steven Bergwijn goed kan gebruiken, bleek gisteren tegen Sparta weer’, zegt Spaan in zijn column in Het Parool. ‘Martínez, Álvarez en Timber speelden goed en deden tenminste hun best. De plekken waar Bergwijn tot zijn recht zou komen, waren matig tot slecht bezet: spits, tien en rechtsbuiten.’

De aanvaller van Tottenham komt onder Antonio Conte, de nieuwe trainer in Noord-Londen, weinig aan spelen toe. Dat zou volgens Spaan een voordeel kunnen zijn voor Ajax. ‘Een voordeel is dat elke reservebeurt hem minder waard maakt. Het ego van een trainer als Conte is veel te groot om rekening te houden met de marktwaarde van een speler. Daarom is het voor Overmars een voordelige optie om Bergwijn eerst te huren en hem dan te kopen. Voor een relatief prikkie.’

Ajax zou Bergwijn nog altijd hoog op het lijstje hebben staan om de linkerflank te versterken. Naast de voormalig PSV’er is ook Brian Brobbey een gegadigde om naar de Johan Cruijff Arena te komen. Hij komt niet aan spelen toe bij RB Leipzig.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.