Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Einde kalenderjaar voor Braziliaanse superster Neymar’

De absentie van de Braziliaanse aanvaller Neymar lijkt mee te vallen voor PSG. Hij raakte gisteren ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn enkel maar na onderzoek lijkt er maar een aantal weken uit te zijn. Hij zou na de jaarwisseling weer inzetbaar zijn.

Volgens RMC Sport gaat het ‘slechts’ om een afwezigheid van zes weken. De club en speler vreesden voor maandenlange absentie, omdat er werd gedacht dat Neymar tijdens het landen op het been van een verdediger zijn enkel brak. Het lijkt er echter op dat hij zijn enkel flink heeft verstuikt. Dat vermoeden moet maandag worden bevestigd door medisch onderzoek.

Neymar ging zondagmiddag schreeuwend naar de grond, waardoor de paniek bij de medische staf en zijn ploeggenoten toesloeg. De aanvaller werd van het veld gedragen en zat naar verluidt huilend in de kleedkamer. Neymar verliet het stadion op krukken, maar heeft tot zijn grote opluchting geen breuk overgehouden aan de 1-3 overwinning.

Critici vroegen zich op Twitter al hardop af of de schade bij Neymar niet mee zou vallen. De Braziliaanse aanvaller staat bekend om zijn soms aanstellerige gedrag na overtredingen die op hem worden gemaakt. Regelmatig gaat hij schreeuwend naar de grond, maar kan hij enkele seconden later de strijd weer hervatten. In 2018 kreeg hij het tijdens het WK daarover nog aan de stok met scheidsrechter Björn Kuipers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.