Voetbal4u.com

‘Ajax aast op supertalent Roony Bardghji van Kopenhagen’

Ajax is geinteresseerd in het pas 16-jarige talent Roony Bardghji  van FC Kopenhagen. Volgens diverse media in Zweden en Denemarken wordt de Zweed met Syrische roots vanuit heel Europa in de gaten gehouden.

Hij zou al zijn uitgenodigd door Ajax, dat hem graag op stage zou willen hebben in Amsterdam. De concurrentie is echter enorm. Ook Bayern München, FC Barcelona en Chelsea zouden het wel zien zitten in de talentvolle rechtsbuiten.

Bardghji vierde eerder deze maand zijn zestiende verjaardag en mag sindsdien wedstrijden spelen in de hoofdmacht van Kopenhagen. Trainer Jess Thorup twijfelde niet en gooide hem meteen voor de leeuwen. In de wedstrijden tegen Aarhus GF (1-1) en Aalborg BK (1-3 overwinning) mocht hij in de basis begonnen. Tegen Aalborg was hij meteen goed voor zijn eerste treffer.

Een transfer is vooralsnog zeker geen uitgemaakte zaak. Kopenhagen verwacht de groeibriljant nog wel een tijdje binnenboord te kunnen houden. Hij heeft namelijk een contract tot het einde van 2024. Daarnaast gaat er in Zweedse en Deense media een vraagprijs van dertien miljoen euro rond. Bardghji speelde eerder in de jeugd van Malmö FF in Zweden.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *