Voetbal4u.com

Jupiler League ‘Iedere trainer wil een Noa Lang in zijn ploeg’

Noa Lang was afgelopen weekend de grote man bij Club Brugge dat met 2-3 won op bezoek bij KRC Genk. Maar na afloop kreeg hij na een interview de nodige kritiek te verwerken. Aimé Anthuenis, steunt hem nog wel.

Onder meer Marco van Basten was kritisch op Lang, maar Anthuenis laat een ander geluid horen. “Liever een speler als Noa, dan iemand die zomaar meeloopt”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. “En als je presteert, dan heb je ook recht van spreken. Zolang jouw ploegmaten en trainer ermee overweg kunnen, is er geen enkel probleem.”

Anthuenis, oud-trainer van Genk, Anderlecht en voormalig bondscoach van België, had zelf heel graag met Lang gewerkt. “Ik had graag spelers die moeilijk zijn. Die anders zijn. Ze zijn het zout op de patatten. Ik vind dat allemaal geen probleem. Zolang je presteert natuurlijk. Iedere trainer wil wel een Noa Lang in zijn ploeg.”

Lang verzamelde dit seizoen al zeven assists in de Jupiler Pro League. Daarnaast maakte hij ook nog vier doelpunten. Sinds september stond de aanvaller droog. “Dat is een tijdje geleden, maar een assist voelt voor mij als een goal. Maar daar hoor je niemand over”, zei hij zondag.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.