Voetbal4u.com

Duitsland ‘AZ mag hopen op Duitse miljoenen’

Thomas Ouwejan wordt dit seizoen door AZ verhuurd aan het Duitse Schalke 04. En de verdediger doet het daar meer dan goed. De gevallen grootmacht uit Duitsland wil de optie tot koop op de linksback dan ook graag lichten, maar dat kan alleen als er promotie wordt bewerkstelligd naar de 1. Bundesliga.

Lukt dat niet, vervalt de koopoptie, zo weet de Bild vandaag te melden. En in dat geval kan AZ dus veel meer geld vragen voor hem, al helemaal omdat ook andere clubs Ouwejan in het vizier hebben.

In de laatste drie duels voor de winterstop, tegen concurrenten FC St. Pauli, FC Nürnberg en Hamburger SV, zal duidelijk moeten gaan worden of Schalke aan kan haken bij de bovenste ploegen, die strijden om een ticket voor de Bundesliga van volgend seizoen. In Alkmaar zal men dus stiekem hopen dat dat níét gaat lukken. Momenteel staat Schalke zesde, zes punten onder koploper FC St. Pauli.

Als de Königsblaue promoveren, kunnen zij Ouwejan (twee goals, zes assists dit seizoen) voor slechts twee miljoen overnemen. De koopoptie als er níét gepromoveerd wordt ligt vele malen hoger en lijkt onbetaalbaar voor Schalke. “We willen met hem blijven samenwerken op de midden- en lange termijn. Zijn familie woont dichtbij en hij is hier basisspeler. Zijn doel is om in de Bundesliga te spelen. Maar het is niet zo dat hij nu zegt: ‘Als dat hier niet lukt, ga ik rondkijken’. Toch weet je nooit wat er gebeurt als andere clubs komen”, verduidelijkt Rouven Schröder, de sportief directeur van Schalke.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.