Voetbal4u.com

Champions League Ajax heeft al 70 miljoen euro opgehaald in de Champions League

De goede prestaties van Ajax in de Champions League hebben de Amsterdammers geen windeieren gelegd. De teller staat namelijk na de zes groepswedstrijden al op zeventig miljoen euro! Dit weet het AD te melden. Maar hoe komt de regerend landskampioen van de Eredivisie precies aan die miljoenen?

De bovengenoemde krant legt op woensdagochtend uit: “Alle deelnemers aan de groepsfase krijgen een startpremie van 15,64 miljoen euro. De landskampioen uit Nederland heeft op basis van de zogenoemde coëfficentenranglijst met oude en recente prestaties in Europa nog eens recht op ruim twintig miljoen euro.”

Dan zijn we er nog lang niet… “Ajax verdiende vervolgens met zes overwinningen op Sporting Portugal (4-2 en 1-5), Besiktas (2-0 en 1-2) en Borussia Dortmund (4-0 en 1-3) al 16,8 miljoen euro aan winstpremies. De twee thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena leveren de club naar verwachting een recette van zo’n zes miljoen euro op. Tegen Sporting mochten er vanwege de coronamaatregelen geen fans aanwezig zijn. Ajax krijgt verder naar schatting zo’n drie miljoen euro uit de marketpool met televisierechten van de Champions League.”

De Amsterdammers komen na de winterstop uit in de knock-outfase van het miljardenbal en dat zorgt óók nog eens voor een mooie bonus: “De kwalificatie voor de achtste finales wordt extra beloond met 9,6 miljoen euro.”

De nieuwe ‘cashflow’ komt Ajax niet slechts uit, want vorig seizoen was er sprake van een negatief bedrijfsresultaat van acht miljoen euro (vooral door het coronavirus). Daaruit voortvloeiend werden er geen spelers verkocht voor megabedragen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.