Voetbal4u.com

Eredivisie Bruma: ‘Mensen die me kennen weten wat ik heb doorgemaakt’

De Portugese vleugelflitser Bruma zit weer lekker in zijn vel bij PSV. En dat is goed nieuws want hij komt van ver. In een openhartig interview vertelt hij over zijn moeilijke jeugd.

Bruma groeide op in Guinee-Bissau, waar hij op een stoffig veld leerde voetballen. “Het is een totaal andere wereld, maar god zij dank dat ik daar ben begonnen met voetballen”, steekt hij van wal in gesprek met ESPN. “Als ik voetbal, ben ik gelukkig. Ik ben enorm trots op mezelf. Mensen die me kennen weten wat ik heb doorgemaakt om te komen waar ik nu sta.”

Op zijn elfde verhuisde Bruma naar Portugal, samen met zijn moeder. “Het was niet makkelijk, we hebben daar veel moeilijke momenten gehad.” De vader van Bruma overleed voor zijn geboorte, waardoor hij de band met zijn moeder nog meer koestert. “Mijn moeder is echt alles voor mij. Ze is zowel mijn moeder als mijn vader. Ik doe alles voor haar.”

De 27-jarige aanvaller streek in 2019 bij PSV neer. Na een lastig eerste seizoen ging hij op huurbasis naar Olympiakos, maar Roger Schmidt overtuigde hem na zijn uitleenperiode in Eindhoven te blijven. “Hij heeft van begin af aan in me geloofd en geeft me veel vertrouwen. Hij ging met me zitten en zei dat ik hier moest blijven. De trainer houdt van me, als speler en als persoon”, sluit Bruma af.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.