Voetbal4u.com

Eredivisie Frank de Boer over Ajax succes: ‘Ik moest het met Sana doen’

Frank de Boer ziet groet verschillen met het Ajax dat hij jaren geleden onder zijn hoede had en het Ajax van nu. De Amsterdammers presteren uitermate goed en Europees hebben ze weer naam gemaakt. De Nederlandse kampioen heeft nu fors meer te besteden, benadrukt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

“Nu kunnen ze Sébastien Haller kopen voor 22 miljoen. Ik moest het met Sana doen, bijvoorbeeld. Die kostte misschien een miljoen”, zegt De Boer bij RTL. “En als een speler vijf miljoen zou kosten, moesten we er eerst twee verkopen. We moesten elk dubbeltje omdraaien. Dat is het grote verschil.”

“Ze kunnen nu risico nemen en Haller kopen”, vervolgt De Boer, die Ajax naar vier landstitels op rij leidde en daarmee de basis legde voor de huidige successen. “Ze hadden verwacht om Neres en Tagliafico te verkopen, om dat te compenseren. Maar dat risico kunnen ze nemen. In mijn tijd móést je gewoon eerst iemand verkopen, voordat je iemand kon aantrekken. Dat was ook terecht, want financieel zaten we toen nog niet zo goed als nu.”

De Boer ziet ook dat het salarisplafond is losgelaten. “Een miljoen was het maximum. Nu verdienen de beste spelers denk ik wel vier miljoen. Dat is niet te vergelijken. Daarom willen mensen nu ook naar Ajax toe.”

Tot slot wijst De Boer de verbeterde jeugdopleiding als factor aan. “Sinds mijn tijd is het budget van zes miljoen naar iets van dertien miljoen jaarlijks gegaan. Dat is een goede combinatie met spelers die je kunt halen, zoals Bergwijn. Mensen zien ook: het is een fantastische opstap, je krijgt goed betaald, maar het is ook het beste voor je carrière.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.