Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Steven Berghuis heeft zin in de Klassieker van zondag’

Afgelopen zomer verruilde Steven Berghuis Feyenoord voor Ajax. De commotie rondom deze transfer was groot en aankomende zondag speelt hij zijn eerste Klassieker voor de Amsterdammers in de Kuip.

Afgelopen zomer al was de vraag of Berghuis de wedstrijd tegen zijn oude ploeg gezien de sentimenten wel moest spelen. Dat De Kuip leeg blijft, maakt het makkelijker, maar volgens Ten Hag is de oud-Feyenoorder sowieso goed voorbereid. “Vanaf het moment dat hij kwam, is het al aan de orde geweest. Het is niet continu een issue geweest, maar wel een paar keer benoemd. We hebben het gehad over hoe hij daarin moet staan. De komende dagen doen we dat niet meer, hij weet wat hij moet doen.”

Bij Feyenoord werd Berghuis vaak bekritiseerd vanwege zijn onnodige overtredingen, die enkele keren een rode kaart tot gevolg hadden, maar bij Ajax is daar nog niks van terug te zien. “Omdat hij plezier in het voetbal heeft”, verklaarde Ten Hag. “Dat komt omdat hij spelers om zich heen heeft staan waar hij mee samen kan spelen. Daarom heeft hij er plezier in, minder teleurstellingen, laat staan frustraties, en doet hij geen domme dingen.”

Ten Hag sprak daar bij Berghuis’ komst naar Ajax wel met hem over. “Het is heel simpel: het gedrag dat hij daar vertoonde, accepteer ik niet. Dan doe je het team tekort. Die agressiviteit moet hij tonen, maar wel onder controle houden. Verder moet hij zorgen dat hij veel plezier houdt in het voetballen. Als je dat hebt en uitstraalt, hoef je ook niet gefrustreerd te raken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *