Voetbal4u.com

‘Ajax heeft met Max de Waal opvolger van Haller al binnen’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Er is vaak de nodige kritiek bij Ajax op Sebastien Haller maar als je zijn statistieken bekijkt dan zijn deze formidabel. Degene die hem moet gaan opvolgen in de toekomst wacht dan ook een zware kluif. Wie weet is die taak wel weggelegd voor Max de Waal.

De negentienjarige De Waal was vorig seizoen nog middenvelder, maar dit voetbaljaar rijgt hij de goals aaneen als spits van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. “Uiteindelijk doe je het daar allemaal voor. Ik leg de lat hoog, waarom ook niet? Ik ben nog jong. Maar ik besef ook hoe bijzonder het zou zijn om als zelfopgeleide spits Ajax 1 te halen. Ik ga niet zeggen: ‘Volgend seizoen móet het gebeuren. Of het seizoen daarna’. Gewoon als de tijd rijp is. Uiteindelijk moet je je kansen zelf creëren. Als je erin staat, moet je het gewoon laten zien”, vertelt De Waal in het Ajax Life Magazine.

“De ervaring leert dat er zomaar iets kan gebeuren waardoor ik ineens in de Johan Cruijff ArenA sta. Het kan snel gaan. Maar je valt net zo makkelijk weer af. Dat kan ook heel snel gaan… Vorig jaar zag ik mezelf als een middenvelder, nu ben ik een negen en opeens meer afmaker dan maker. Ja, natuurlijk is dat opmerkelijk, dat weet ik ook wel. Als spits ben ik een enorme laatbloeier.”

De Waal vond het op de trainingen al leuker om voorin te spelen. “Maar nooit tijdens wedstrijden. Vorig seizoen zei trainer John Heitinga, geplaagd door blessures voorin, een keer: ‘Max, ga jij maar in de spits.’ Dat ging best goed en zo ben ik blijven staan. Zo zie je maar hoe het leven soms van toevalligheden aan elkaar hangt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *