Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Juventus wil Matthijs de Ligt offeren om drie aankopen te doen’

Matthijs de Ligt is het afgelopen half jaar goed bezig bij Juventus maar ze overwegen toch om hem te verkopen. Niet vanwege de sportieve redenen maar omdat er geld nodig is. Met de verkoop van de mandekker zouden ze de ploeg kunnen renoveren met drie nieuwe aankopen.

Dat schrijft La Repubblica dinsdag althans. Op het hoofdkwartier van de Bianconeri zou een groot plan gebouwd zijn om de selectie van Massimiliano Allegri te verjongen en te versterken. De nog altijd pas 22-jarige De Ligt vertegenwoordigt een enorme transferwaarde, zeker nadat hij zich afgelopen half jaar weer in de kijker speelde van alle andere clubs.

Het idee is om de Nederlander te verkopen aan bijvoorbeeld Paris Saint-Germain, Bayern München of Chelsea, de clubs die sluimerende interesse zouden hebben. Destijds werd aan Ajax liefst 85,5 miljoen euro betaald, ditmaal hoeft De Ligt ‘slechts’ tussen de zestig en 85 miljoen euro te kosten voor de geïnteresseerde clubs.

Zaakwaarnemer Mino Raiola gaf eerder te kennen dat De Ligt open staat voor een dergelijke stap en daar wil Juventus van profiteren. Met het geld moet de gewilde Fiorentina-spits Dusan Vlahovic worden gehaald. Daarnaast moet de transfervrije komst van Paul Pogba en Alessio Romagnoli (de vervanger van De Ligt) worden gefinancierd met de deal van De Ligt. Eerder deed de club dat in 2001, toen he



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.