Voetbal4u.com

‘Ajax-spits hard op weg naar PEC Zwolle’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Het ziet ernaar uit dat Max de Waal de rest van het seizoen voor PEC Zwolle zal spelen. Hier maakt de Telegraaf melding van. De Waal beleeft vooralsnog een geweldig seizoen bij Jong Ajax.

Waar hij in het verleden bij de Amsterdammers uitkwam als aanvallende middenvelder, slaagde John Heitinga er aan het begin van het seizoen succesvol in om hem om te vormen tot centrumspits. De aanvaller maakte het eerste halve jaar een uitstekende indruk door negen doelpunten te maken.

Met de komst van Brian Brobbey lijkt De Waal de komende periode echter geen kans te maken op speeltijd in het eerste team. Daarom zou het Ajax beter lijken om De Waal voor een half seizoen te verhuren, zodat hij meer ervaring kan opdoen op het hoogste niveau. De Amsterdammers willen dan echter wel dat hij zijn huidige contract, dat nog anderhalf jaar doorloopt, met een seizoen verlengt.

Mocht de aanvaller van Ajax de overstap maken dan staat hem een lastige opdracht te wachten. Het noodlijdende PEC Zwolle lijkt namelijk op een dramatisch seizoen af te stevenen. De vereniging speelt sinds het seizoen 2012/2013 in de eredivisie, maar moet dit jaar serieus vrezen voor degradatie. Met een achterstand van zeven punten op Sparta en Fortuna Sittard staat de club voor een grote uitdaging.

Het baart de vereniging onder meer zorgen dat het in achttien wedstrijden slechts negen doelpunten maakte. Daar moet De Waal verandering in brengen. De negentienjarige spits maakte in 2013 de overstap naar Ajax en maakte op 16 september 2019 zijn debuut in het betaald voetbal tegen Jong PSV. In dat duel maakte hij ook nog eens zijn eerste doelpunt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *