Voetbal4u.com

Spanje ‘Zaakwaarnemer biedt Hakim Ziyech aan bij Barcelona’

De zaakwaarnemer van Hakim Ziyech heeft zijn client aangeboden bij FC Barcelona. Dit heeft de journalist Gerard Romero laten weten. Momenteel is hij ontevreden bij Chelsea waar hij onder Thomas Tuchel geen vaste waarde is.

Barcelona toonde de laatste maanden interesse in de Marokkaan, maar dat veranderde toen de club Ferran Torres aantrok. Volgens de Spanjaarden had Barcelona voldoende geld uitgegeven voor de voorhoede, waardoor de club zich wilde focussen op de andere posities. Het mogelijk snelle vertrek van Ousmane Dembélé brengt de transfer echter weer in een sneller vaarwater.

Naar verluidt heeft de Fransman aangegeven niet van plan te zijn om onder de huidige voorwaarden bij Barcelona bij te tekenen. Aangezien Dembélé nog beschikt over een contract van een half jaar, hoopt het bestuur hem in de winterstop te slijten om alsnog een bedrag voor hem te ontvangen. Dit zal echter flink lager liggen dan de 135 miljoen euro die Barcelona ooit betaalde.

De transfer zou ruimte scheppen voor Ziyech die maar al te graag de overstap naar Barcelona wil maken. De voormalig speler van Ajax heeft het niet goed naar zijn zin bij Chelsea, waar hij meestal op de reservebank moet plaatsnemen. Woensdag mocht de creatieveling tegen Brighton & Hove Albion zelfs helemaal niet op het veld verschijnen. In de situatie lijkt niet snel verandering te komen.

Het zou vooralsnog gaan om een huurdeal, maar het valt niet uit te sluiten dat Barcelona ook een optie tot koop aan de deal verbindt. De grote vraag is echter wel of Chelsea wil meewerken aan een overgang. De Engelsen zijn zeker in de huidige coronapandemie gebaat bij een brede spelersgroep. Anderzijds heeft Chelsea eveneens niets aan een ontevreden speler op de bank.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.